- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Galusca de legume este un aperitiv taranesc satios si foarte gustos.
Ingrediente
- 1 conopida mijlocie
- 200 gr mazare boabe, din conserva sau cruda
- 500 gr fasole verde
- 6-8 ciuperci
- 200 gr salam
- 2 linguri cu faina
- 3 oua
- 100 gr cascaval sau telemea
- sare
- 2 linguri cu unt
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Cureti, desfaci in buchete si speli in multe ape conopida, o fierbi 15 minute in apa cu sare,apoi o scurgi in sita.
- Intr-un castron mare amesteci: mazarea spalata, pastaile de fasole taiate felii mici, ciupercile spalate si taiate sferturi, salamul taiat cuburi mici. Amestecul il legi cu 3 oua crude batute spuma cu faina si sare.
- Omogenizezi si rastorni amestecul in prosop curat, pe care l-ai udat bine si l-ai stors de apa. Legi prosopul la capete si-i dai drumul intr-o oala mare in care clocoteste apa destula ca sa-1 acopere. Dupa 45 de minute scoti prosopul, il dezlegi, rastorni amestecul de legume pe un platou mare. Stropesti cu unt topit si razi deasupra branza telemea sau cascaval. Servesti galusca taiata felii groase, cu paine de casa si vin alb usor.