- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Toba de porc cu siguranta o stiti si nu lipseste de pe masa de Craciun.
Ingrediente
- 1 kg carne de la ceafa
- 250 gr slanina
- 1/2 ficat
- 1/2 inima
- rinichi
- sorici
- urechi
- picioare
- capatana cu limba
- sare
- foi de dafin
- piper macinat
- stomacul de porc
Instructiuni de preparare
- Se parlesc: picioarele, capul, soriciul, urechile; se freaca usor cu malai, se spala si se pun la fiert intr-o oala mare cu apa calduta, inlaturand spuma formata ori de cate ori este nevoie.
- Se curata stomacul, se spala cu multa apa calda, se intoarce pe dos si se rade cu lama unui cutit ascutit. Se freaca incet cu malai, se spala in mai multe ape reci si se scurge intr-o sita
- Se pun la fiert separat: carnea, slanina, ficatul, inima si rinichii cu-ratati de grasime. Zeama se arunca. Cand sunt bine fierte, soriciul, urechile, maruntaiele si carnea se scot intr-un vas mare.
- Capatana si picioarele de porc fierb pana cand carnea se desprinde de pe os. Zeama in care au fiert se strecoara si se foloseste ca liant (gelatina) pentru umplutura tobei.
- Se taie bucati mari toata carnea, slanina, urechile, limba, inima, rinichii si soricii, se condimenteaza amestecul si se omogenizeaza cu putina zeama de carne.
- Se umple stomacul de porc, se leaga la capete si se pune la fiert in zeama ramasa de la fierberea carnii (calduta). Se pun doua foi de dafin si se fierbe toba la foc domol, intepand-o usor, timp de 2 ore. Se pastreaza la rece.