- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tocineii reprezinta un preparat tipic bucovinean si se pot servi atat ca garnitura, cat si ca desert, in functie de ingredientele folosite.
Ingrediente
- 1 kg cartofi
- 4 linguri faina
- 1 ceapa
- 2 oua
- piper macinat
- sare
- ulei pentru prajit
Instructiuni de preparare
- Spala cartofii si ceapa, curata-i de coaja apoi da-i pe razatoare. Ceapa stoarce-o bine de zeama, apoi amesteca totul cu faina si ouale. Foloseste mana ca sa omogenizezi bine compozitia.
- Condimenteaza cu sare si piper macinat, apoi modeleaza chiftele plate, pe care apoi prajeste-le in ulei incins. Cand sunt rumenite frumos pe ambele parti, scoatele pe hartie absorbanta pentru a scurge surplusul de ulei.
- Serveste tochineii calzi sau reci, cu rosii, mustar ori smantana.