- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul-aperitiv de clatite este delicios, ideal la mesele in familie cand doriti sa ii surprindeti pe cei dragi cu un aperitiv special.
Ingrediente
- 150 gr faina
- 100 ml apa minerala
- 1 ou
- 300 ml lapre
- sare
PENTRU UMPLUTURA:
- 1 ceapa
- 50 gr slaninuta
- 7 ciuperci
- piper macinat
- sare
PENTRU SOS:
- 1 lingura unt
- 50 gr parmezan ras
- 50 ml smantana pentru gatit
- 1 lingurita amidon alimentar
Instructiuni de preparare
- Prepara mai intai clatitele: amesteca laptele cu faina cat sa nu ramana cocolase, adauga apa minerala, oul si putina sare. Incinge o tigaie, unge-o cu ulei, si cu ajutorul unui polonic toarna aluat in tigaie. Cand se ia usor, intoarce si prajeste si pe cealalta parte. Din aceasta cantitata ies cam 12 bucati.
- Urmeaza umplutura: Toaca marunt ceapa, ciupercile si slaninuta si pune-le impreuna cu putina sare intr-o tigaie de teflon incinsa. Lasa pe foc, amestecand continuu, pana ce scade apa lasata de ciuperci. Condimenteaza dupa gust cu pper negru macinat.
-
Sosul se prepara rapid: pune untul la incins, apoi adauga smantana si parmezanul. Amesteca bine, apoi adauga amidonul. daca ti se pare ca e prea gros mai poti adauga putin lapte.
-
Monteaza tortul. Pentru ca ai 12 clatite e mai bine sa faci doua. Asadar, o foaie de clatita, putina umplutura, sos...si tot asa pana se termina foile de clatite.