Tort-aperitiv de clatite

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul-aperitiv de clatite este delicios, ideal la mesele in familie cand doriti sa ii surprindeti pe cei dragi cu un aperitiv special.

Ingrediente

    • 150 gr faina
    • 100 ml apa minerala
    • 1 ou
    • 300 ml lapre
    • sare

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 1 ceapa
    • 50 gr slaninuta
    • 7 ciuperci
    • piper macinat
    • sare

    PENTRU SOS:

    • 1 lingura unt
    • 50 gr parmezan ras
    • 50 ml smantana pentru gatit
    • 1 lingurita amidon alimentar

Instructiuni de preparare

  1. Prepara mai intai clatitele: amesteca laptele cu faina cat sa nu ramana cocolase, adauga apa minerala, oul si  putina sare. Incinge o tigaie, unge-o cu ulei, si cu ajutorul unui polonic toarna aluat in tigaie. Cand se ia usor, intoarce si prajeste si pe cealalta parte. Din aceasta cantitata ies cam 12 bucati.
  2. Urmeaza umplutura: Toaca marunt ceapa, ciupercile si slaninuta si pune-le impreuna cu putina sare intr-o tigaie de teflon incinsa. Lasa pe foc, amestecand continuu, pana ce scade apa lasata de ciuperci. Condimenteaza dupa gust cu pper negru macinat.
  3. Sosul se prepara rapid: pune untul la incins, apoi adauga smantana si parmezanul. Amesteca bine, apoi adauga amidonul. daca ti se pare ca e prea gros mai poti adauga putin lapte.
  4. Monteaza tortul. Pentru ca ai 12 clatite e mai bine sa faci doua. Asadar, o foaie de clatita, putina umplutura, sos...si tot asa pana se termina foile de clatite.

Recomandari

Aperitive