- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cand doriti sa preparati un aperitiv delicios, sanatos si plin de vitamine, turnuletele de vinete si ardei sunt solutia perfecta.
Ingrediente
- 2 vinete
- 4 ardei grasi rosii
- 3 linguri ulei
- 3 linguri otet sau zeama de lamaie
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Se coc vinetele pe plita, timp de 20 de minute pe fiecare parte, apoi se pun intr-un castrn, se pune sare peste ele si se acopera cu un capac. Se lasa 10 minute sa se raceasca, apoi se curata de coaja si se lasa la scurs cel putin o ora.
- Se pun ardeii intr-o tava si se baga in cuptorul incins pentru 40 de minute, intorcandu-i din cand in cand ca sa se rumeneasca frumos, dupa care se scoate tava din cuptor si se adauga peste ei sare, lasandu-i cel putin 15 minute,pana se aburesc, ca pielita sa se curete mai usor. Ardeii curatati se pun intr-un amestec de ulei, otet, sare si piper,
- Se toaca vinetele cu un cutit pana se obtine o pasta cremoasa, care se amesteca intr-un castron cu o lingura de ulei si putina sare.
- Repartizeaza feliile de ardei in 4 cescute unse cu putin ulei de masline.Pune deasupra pasta de vinete si baga-le la frigider pentru 15 minute, apoi rastoarna-le pe o farfurie, decoreaza-le cu patrunjel verde si serveste-le.