- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Bulzul de mamaliga cu branza este delicios atat cald cat si rece, fiind preparatul perfect atat pentru micul dejun cat si pentru cina.
Ingrediente
- 1 l zer sau de jintita (zer care pastreaza bucati mici de branza, prin fierbere jintitei se obtine urda)
- branza framantata de oi
- 2 linguri cu unt
- 350 gr malai
- 1 lingura de sare
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 1 ora
- Faceti o mamaliga vartoasa din zer cald, 1 lingura cu sare si malai pus in ploaie. Amestecati in ceaun cu lingura de lemn pana cand incepe lichidul sa clocoteasca.
- Lasati mamaliga sa fiarba 20 minute, neteziti cu lingura umeda si desprindeti usor marginile ca s-o puteti rasturna intreaga pe un fund de lemn.
- Taiati cu ata mamaliga in 6 bucati, pe care le turtiti cu lingura ca sa obtineti niste patrate. Acoperiti mamaliga cu unt, puneti cate 1 pumn de branza in mijloc, strangeti patratul in mana ca sa obtineti un bulz rotund.
- Puneti un gratar pe jar (dupa ce l-ati frecat cu praf de curatat si l-ati spalat in multe ape), iar pe el aranjati cate doua bulzuri. Rumeniti-le pe toate partile pentru ca branza sa se topeasca.
- Serviti cate 1 bulz pe farfurie cat este fierbinte. Este bun vinul alb.