Urs ciobanesc- Bulz de mamaliga cu branza

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Bulzul de mamaliga cu branza este delicios atat cald cat si rece, fiind preparatul perfect atat pentru micul dejun cat si pentru cina.

Ingrediente

    • 1 l zer sau de jintita (zer care pastreaza bucati mici de branza, prin fierbere jintitei se obtine urda)
    • branza framantata de oi
    • 2 linguri cu unt
    • 350 gr malai
    • 1 lingura de sare

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 1 ora

  1. Faceti o mamaliga vartoasa din zer cald, 1 lingura cu sare si malai pus in ploaie. Amestecati in ceaun cu lingura de lemn pana cand incepe lichidul sa clocoteasca.
  2. Lasati mamaliga sa fiarba 20 minute, neteziti cu lingura umeda si desprindeti usor marginile ca s-o puteti rasturna intreaga pe un fund de lemn.
  3. Taiati cu ata mamaliga in 6 bucati, pe care le turtiti cu lingura ca sa obtineti niste patrate. Acoperiti mamaliga cu unt, puneti cate 1 pumn de branza in mijloc, strangeti patratul in mana ca sa obtineti un bulz rotund.
  4. Puneti un gratar pe jar (dupa ce l-ati frecat cu praf de curatat si l-ati spalat in multe ape), iar pe el aranjati cate doua bulzuri. Rumeniti-le pe toate partile pentru ca branza sa se topeasca.
  5. Serviti cate 1 bulz pe farfurie cat este fierbinte. Este bun vinul alb.

Recomandari

Aperitive