- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Vinetele impanate sunt niste aperitive excelente, usor de preparat, gratiose si pline de vitamine.
Ingrediente
- 5 vinete nu prea mari
- 1/2 patrunjel radacina
- 1 ardei gras
- ceapa
- 2 frunze de telina
- 1/2 morcov
- 1/2 telina radacina
- 1 capatana de usturoi
- 500 gr rosii
- ulei
- sare
- piper negru macinat
Instructiuni de preparare
- Se spala vinetele si cu un cutitas se despica pe lungime in 2-3 locuri, dar nu prea adanc, astfel ca mijlocul sa ramana intreg. Se pun in apa fierbinte si se lasa sa fiarba cateva minute. Se scot din apa, si se pun intr-o sita sa se scurga zeama amara.
- Zarzavatul se curata, se spala si se rada pe razatoarea mare, apoi se caleste in ulei, intr-o cratita, pe foc, impreuna cu usturoiul.
- Cand a scazut bine se umplu vinetele prin deschizaturi, se asaza intr-o tava termorezistenta, se toarna sosul de rosii obtinut din rosii, se adauga sare, piper, un ardei mic, 2 linguri ulei si 2 frunze de telina tocate.
- Se bata tava in cuptorul incins si se lasa sa fiarba pana scade, apoi se lasa sa se raceasca si se poate servi.