- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Lichiorul de gutui este o bautura-aperitiv foarte aromata, gustoasa si usor de preparat, cu conditia ca gutuile sa fie foarte coapte si aromate, de preferat romanesti nu de import.
Ingrediente
- gutui bine coapte
- alcool rafinat de 45 de grade
- scortisoara
- zahar
Instructiuni de preparare
- Se rad gutuile intr-un castron, se acopera cu un servet curat si se lasa la rece 3 zile, dupa care se trece piureul intr-o sita acoperita cu tifon, presand usor, ca sa se scurga tot sucul. Se masoara lichidul obtinut si se amesteca cu aceeasi cantitate dar de alcool.
- Se toarna totul intr-un borcan, se adauga cate 300 gr de zahar la litru de lichid si cateva bete de scortisoara. se acopera borcanul si se lasa la macerat 1 luna.
- Dupa o luna se strecoara lichidul care se transfera in sticle si se pastreaza in loc intunecat si rece.