Lichior de gutui- varianta 3

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Lichiorul de gutui este o bautura-aperitiv foarte aromata, gustoasa si usor de preparat, cu conditia ca gutuile sa fie foarte coapte si aromate, de preferat romanesti nu de import.

Ingrediente

    • gutui bine coapte
    • alcool rafinat de 45 de grade
    • scortisoara
    • zahar

Instructiuni de preparare

  1. Se rad  gutuile intr-un castron, se acopera cu un servet curat si se lasa la rece 3 zile, dupa care se trece piureul intr-o sita acoperita cu tifon, presand usor, ca sa se scurga tot sucul. Se masoara lichidul obtinut si se amesteca cu aceeasi cantitate dar de alcool.
  2. Se toarna totul intr-un borcan, se adauga cate 300 gr de zahar la litru de lichid si cateva bete de scortisoara. se acopera borcanul si se lasa la macerat 1 luna.
  3. Dupa o luna se strecoara lichidul care se transfera in sticle si se pastreaza in loc intunecat si rece.

Recomandari

Bauturi