- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Lichirul de afine este o bautura alcoolica cu un gust special. Are si proprietati curative, fiind folosita pentru unele afectiuni ale stomacului si intestinelor.
Ingrediente
- 3 kg afine
- 1 l alcool de 80°
- 2 kg zahar
Instructiuni de preparare
- Se aleg afine sanatoase. Se pun intr-o sticla cu gura larga si se toarna peste ele alcool cat sa le acopere. Se astupa sticla ermetic cu un dop de pluta, care se pune la soare sa macereze circa 3 saptamani, agitand din cand in cand. Se scurge apoi esenta, se filtreaza printr-o hartie de filtru sau un tifon pus in doua, se amesteca peste esenta un sirop facut dintr-un kilogram zahar si 500 ml de apa.
- Se bate amestecul cateva minute. Se toarna lichiorul in sticle si se astupa cu dopuri oparite. Sticlele se tin intr- un loc rece. Se poate consuma dupa 2-3 saptamani.