- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Siropul de zmeura este deosebit si foarte sanatoas,deoarece se obtine fara sa fierbem fructele, care-si vor pastra intacte vitaminele. Acest sirop de zmeura va fi savurat de toata lumea si poate fi folosit ca adaos la prajituri si torturi.
Ingrediente
- 4 kg zmeura
- 2 kg zahar
- 2 litri apa
Instructiuni de preparare
- Se pregateste la fel ca siropul de capsuni. Pulpa fructelor se foloseste pentru pregatirea unui vin de vara. La strecuratul fructelor pline de seminte cum sunt capsunile, fragii si zmeura, tifonul prin care se scurge sucul se pune totdeauna in doua. Nu se apasa in timp ce se scurg fructele, pentru ca semintele se strecoara usor prin tifon.
- Siropul de fructe se serveste cu apa minerala sau apa plata in timpul verii. Poate fi folosit la prepararea unor cocktai- luri din fructe proaspete.