- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Siropul de trandafiri trebuie sa il incercati pentru ca este delicios si ofera deserturilor o aroma unica.
Ingrediente
- 350 gr petale de trandafiri
- 2 kg zahar tos
- 20 gr sare de lamaie
- 1 litru apa plata
Instructiuni de preparare
- Puneti apa la fiert, cand da in clocot, adaugati petalele de trandafir spalate si curatate. Dupa cateva minute pe foc, petalele se strecoara si in lichidul ramas se adauga sarea de lamaie. Din verzuie, apa de trandafiri se va face rosiatica sau roz.
- La 1 litru de apa de trandafiri se adauga 2 kilograme de zahar, totul depinde de cantitatea de petale de trnadafiri de dulceata de care dispuneti.
- Lichidul se fierbe pana scade mult, cat sa aiba consistenta siropului, gros si dulce.