- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Va oferim reteta originala de visinata btraneasca pe care o foloseau si bunicii si poate si strabunicii nostri. Visinata batraneasca este mai aromata si are un gust mai rustic foarte delicios.
Ingrediente
- 1 kg visine
- 400 g alcool alb (de 80°)
- 1,5 g scortisoara
- 1 g nucsoara
- 250 g zahar
Instructiuni de preparare
- Visinele pregatite ca pentru visinata se zdrobesc impreuna cu samburii si se pun intr-o damigeana la fermentat timp de trei saptamani, dupa care se adauga alcoolul, scortisoara si nucsoara Se lasa la un loc cald sa mai stea o saptamana.
- Dupa ce lichidul se limpezeste se strecoara, se adauga un sirop legat, se amesteca bine si se trage in sticle. Sticlele, bine astupate, se pastreaza la un loc rece cel putin 2 luni, dupa care visinata se poate consuma Cu cat sta mai mult, cu atat este mai buna.