Sos de rosii picant-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sunt multe reteet de sos de rosii picant. Aroma picant la cele mai multe este data de ardeiul iute. Noi va oferim reteta unui sos de rosii picant cu tarhon.

Ingrediente

    • 4 kg rosii
    • 250 gr zahar
    • 200 ml otet
    • 250 gr mustar
    • 2 linguri cu sare
    • tarhon tocat.

Instructiuni de preparare

  1. Se spala rosiile, se dau prin masina speciala de to­cat, se strange sucul intr-o oala mai mare si se pune la fiert pentru 30 de minute. Se adauga mustarul subtiat cu otet si indulcit cu zahar, se sareaza si se continua fierberea inca 30 de minute.
  2.  Cand este gata, se adauga tarhonul tocat fin, se pune fierbinte in borcane sau in sticle cu gura larga, care se leaga si se tin in paturi pana se racesc. Se serveste la fripturile grase.

Recomandari

Conserve si Muraturi