- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Dulceata de agrise se poate prepara atat din agrise verzi cat si coapte gustul fiind la fel de delicios si dulce.
Ingrediente
- 1 kg zahar
- 500 ml apa
- 1,250 kg agrise
- 1 crenguta de menta sau busuioc.
Instructiuni de preparare
- Se face siropul de zahar, se trage vasul de pe foc atunci cand este legat bine. Daca zaharul are impuritati, se spumuieste des siropul.
- Se spala agrisele, se pun in sirop pentru 10 minute, apoi se pune dulceata la foc tare. Se spumuieste des si se parfumeaza cu o crenguta de menta. Cand dulceata forfoteste gustam din sirop sau facem proba bobului legat Se trage vasul de pe foc si se lasa acoperit pana cand se raceste continutul, apoi se pune dulceata in borcane (fara menta sau busuioc) si se leaga cu celofan. Se pastreaza in loc uscat, aerisit si fara lumina.