- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sosul de rosii nefiert este printre cele mai simple sosuri de iarna. Este aromat si foarte delicios inlocuind cu succes sosul fiert.
Ingrediente
- 3 kg rosii
- 1 capatana de usturoi
- ardei iute
- frunze de busuioc
- aspirina.
Instructiuni de preparare
- Se spala rosiile, se curata de coaja (prin oparire sau prin apasare cu lama unui cutit ascutit pe suprafata legumei), se trec prin masina de tocat impreuna cu usturoiul. Ardeiul se curata de vinisoare si de seminte, se toaca marunt, se amesteca peste pasta de rosii.
- Se adauga la urma cateva frunze, tocate marunt, de busuioc mediteranean. Se presara deasupra sosului, dupa ce a fost pus in sticle sau in borcane, aspirina pulbere, se capseaza sticlele, se pastreaza la loc rece.