- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ardeii murati umpluti cu varza pentru iarna sunt foarte gustosi, stimuleaza pofta de mancare si pot completa orice garnitura sau friptura.
Ingrediente
- 30-32 ardei grasi
- 3 morcovi
- 3,5 kg varza alba
- 150 gr sare
- 4 litri apa
- 1 borcan de 10 litri
- 1 telina mare cu frunze
- 1 varza rosie
- 3 linguri otet
- zeama stoarsa din varza
- 10 boabe de piper
- 1/2 lingurita chimen
Instructiuni de preparare
- Varza alba si cea rosie se taie foarte subtire si se amesteca cu putina sare sa se inmoaie. Morcovii si telina se dau prin razatoare, se toaca marunt funzele de telina si totul se amesteca cu varza stoarsa, de la care se indeparteaza zeama (dar nu se arunca).
- Ardeii se spala bine, li se taie un capacel la codita, se curata de seminte si se umplu cu varza cat mai indesata, fara sa se sparga ardeii.
- Se asaza ardeii umpluti in borcan, cat mai apasati. Se pune apa la fiert cu restul de sare, cu boabele de piper, putin chimen si cu zeama scursa de la varza. Se lasa sa fiarba cateva clocote si asa fierbinte se toarna in borcan peste ardei si se acopera imediat dupa ce s-a racit apa.
- Se pun betisoare de lemn in crucis pntru ca ardeii sa nu se ridice in sus, se acopera borcanul cu ceolofan, se leaga si se baga in camara.