- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ardeii copti la borcan sunt de cele mai multe ori de nelipsit din camara cu conserve...
Ingrediente
- 5 ardei de culori diferite
- 4 linguri ulei
- 1/2 legatura patrunjel verde
- 1 lingura zahar
- 4 cepe albe
- 125 ml apa
- 4 catei de usturoi
- 2 linguri otet din vin alb
- piper
- sare
Instructiuni de preparare
- Intr-o cratita incapatoare se incinge uleiul si se pune ceapa taiata marunt sa se caleasca. Dupa ce a devenit sticloasa se adauga ardeii curatati de cotoare si de seminte, si se toarna apa. Se lasa sa fiarba 10 minute, amestecand, pana cand se inmoaie ardeii.
- Se adauga otetul, zaharul, usturoiul zdrobit, patrunelul si se potriveste gustul de sare si piper. Se lasa sa ajunga la punctul de fierbere si apoi se reduce focul si se mai lasa sa fiarba inca 10 minute.
- Se lasa amestecul sa se raceasca putin, dupa care se pune in borcane care se astupa cu capace.