- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Castravetii in saramura sunt foarte gustosi in salate sau consumati alaturi de un fel principal delicios.
Ingrediente
- castraveti mici
- usturoi
- marar uscat
- boabe de mustar
- sare grunjoasa
- hrean
- dafin
- tarhon
Instructiuni de preparare
- Pune pe fundul unui borcan marar uscat, frunze de tarhon, boabe de mustar, felii de hrean.
- Spala castravetii, alege-i pe cei tari si asaza-i in borcane, unul langa altul , pe verticala. Printre ei strecoara felii de usturoi si acopera cu marar uscat.
- Pune 2 litri de apa la fiert cu 4 linguri de sare si 2 frunze de dafin. cand a dat in clocot, toarna saramura peste castravetii din borcane. Acopera borcanele cu tofon si lasa-le o zi.
- Scurge saramura di da-o din nou in clocot. Intre timp, daca in borcane este loc, completeaza cu castraveti noi.
- Toarna lichidul clocotit, leaga borcanele, infasoara-le in paturi groase, lasa-le sa se raceasca, apoi pune-le in camara.