- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Zacusca de fasole este un preparat delicios, care va va face placere sa il consumati in zilele geroase cand aveti chef de ceva aromat si gustos.
Ingrediente
- 1 kg fasole uscata
- 3 kg gogosari
- 1 litru bulion
- 2 kg ceapa
- 1 litru ulei
- sare
Instructiuni de preparare
- Se pune fasolea la fiert, iar cand aceasta este fiarta se lasa sa se raceasca si se da prin masina de tocat.
- Gogosarii se curata de cotoare si de seminte si se dau si ei prin masina de tocat, ceapa se curata si se da si ea prin masina de tocat, dupa care se adauga in uleiul incins si se lasa sa se caleasca usor.
- Se adauga gogosarii, fasolea, bulionul si sare, dupa gust, si se fierbe, la foc mic, pana cand iese uleiul la suprafata.
- Se pune zacusca in borcane, se pune deasupra o lingura cu ulei, se acopera cu capac si se baga in camara rece si intunecata.