- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Conopida cu prune Reinglote in saramura se servesc mai ales de Craciun alaturi de mancarurile de porc mai grase sau picante, inlaturand senzatia de greata de la mancare.
Ingrediente
- 2 conopide
- 2 kg prune rosii, mari si dulci
- frunze de busuioc
- 4 l apa
- 250 ml otet
- 4 linguri cu sare
- 6 linguri cu zahar
- marar uscat
Instructiuni de preparare
- Se curata conopida, se desface in buchete, se spala, se pune in vas mare, se acopera cu o solutie din: apa, 4 linguri cu sare, 6 linguri cu zahar, 1 pahar cu otet si frunze de busuioc verde.
- Se spala prunele, se pun deasupra conopidei, se acopera vasul pentru cateva ore. Se scot si se pun in borcane mai mari, cu o creanga de marar uscat la baza, alternandu-le in randuri stranse. Prunele moi se arunca.
- Solutia in care au stat se clocoteste si se toarna in borcane, care se leaga imediat cu celofan pus in doua si umezit Se lasa sa se raceasca si se pastreaza in camara aerisita. Se servesc impreuna, eventual asortate cu felii de gogosar si mere murate, langa mancarurile dulci sau grase, din legume sau din carne.