- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Conopida cu vinete intregi in saramura este o salata delicioasa de muraturi care nu poate lipsi din camara niciunei gospodine.
Ingrediente
- 2 conopide
- 20 vinete mici, bine coapte
- 2 capatani de usturoi
- 4 l apa
- 4 linguri cu sare
- 250 ml otet
- foi de dafin
Instructiuni de preparare
- Se spala conopida, se desface in buchete, se asaza in borcane mari, in randuri alternative, cu vinete intregi cu codita scurtata, bine spalate. Intre randuri se pun catei de usturoi curatati si taiati in doua pe lung si cate o foaie de dafin la un borcan.
- Solutia din apa, otet si sare se clocoteste si se toarna fierbinte in borcane. Se capseaza imediat, se lasa sa se raceasca in paturi. Se servesc impreuna sau asortate cu alte legume in saramura.