- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Dulceata de portocale are o aroma exotica aroma delicata foarte aromata care cu siguranta si pe placul dvs.
Ingrediente
- 3-4 portocale cu coaja groasa
- 1 kg zahar
- 500 ml apa
- 1 lamaie.
Instructiuni de preparare
- Se rade coaja galbena (care se intrebuinteaza la prajituri) si se pun fructele in apa rece pentru o noapte. Se curata coaja alba, se taie dreptunghiuri mici, care se pun in tifon, se fierb in apa clocotita 10 minute. Se lasa in apa rece, apoi se scurg.
- Se taie felii si pulpa fructului si se pune impreuna in siropul legat. Vasul cu fructele sta pe marginea plitei 15 minute. Se fierbe la foc potrivit 30 de minute, se trage vasul de pe foc. Se reia fierberea dupa 5-6 ore, se lasa sa se raceasca si se pune dulceata in borcane.