- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Dovleceii conservati in apa cu sare si zahar sunt solutia ideala pentru iarna cand dovleceii nu se gasesc in piata.
Ingrediente
- 6-8 dovlecei mari, cu coaja alba
- 2 l apa
- 3 linguri cu sare
- 6 linguri cu zahar
- cate 1 aspirina pentru 1 borcan.
Instructiuni de preparare
- Se spala dovleceii, se curata de coaja alba, se taie felii groase de 2 cm, apoi se taie cubulete, se spala in apa rece si se fierb in saramura (in care s-a adaugat zahar) doar 5 minute. Se scot cu lingura de supa, se pun in borcane sau in sticle, se acopera cu saramura si cu aspirina pisata.
- Se leaga recipientele, se lasa sa se raceasca, apoi se sterilizeaza 20 minute in bain-marie. Se folosesc in combinatii pentru diferite mancaruri sau in mancarea de dovlecei. Nu se mai sareaza mancarea.