- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prunele conservate in zahar cu aspirina sunt delicioase si se folosesc foarte mult in zilele de post pentru prepararea multor feluri de mancare delicioase.
Ingrediente
- 5 kg prune mici, bine coapte
- 1 kg zahar
- 3 linguri cu coniac
- 10 aspirine
Instructiuni de preparare
- Se aleg prune coapte, brumarii, se spala, se scot samburii, se pun in ligheanul in care se framanta cozonacul, acoperite cu 1 kg de zahar. Se lasa in frigider 10-12 ore, se umbla usor cu lingura de lemn pentru a grabi dizolvarea zaharului.
- Se piseaza 10 aspirine, se amesteca in sirop, se mai lasa cateva ore daca siropul nu e de ajuns pentru a acoperi fructele din 6-7 borcane de 800 g. Se adauga coniac, se amesteca, se trec fructele in borcane, se acopera cu sirop, se capseaza borcanele cu atentie si se pun in camara pentru iarna.
- Prunele se scot, se scurg, se rup in doua si se folosesc la prajituri sau compoturi.