- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Visinele conservate in zahar cu aspirina se folosesc la prajituri, visinele se scurg in sita, iar siropul se consuma separat, avand o aroma delicata si fina.
Ingrediente
- 3 kg visine
- 1 kg zahar
- 10 aspirine
- 3 linguri cu coniac
Instructiuni de preparare
- Se spala si se curata fructele de samburi, se asaza in lighenas acoperite cu zahar si se lasa la frigider sau in camara aerisita ca sa lase sirop. A doua zi se amesteca fructele cu o lingura de lemn pentru ca sa se grabeasca dizolvarea zaharului.
- Se zdrobesc 10 aspirine, se amesteca in sirop, se adauga 2-3 linguri cu coniac, se pun fructele in borcane mici, care se capseaza si se pun in camara. Cand se folosesc la prajituri, visinele se scurg in sita, iar siropul se consuma separat.