- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Dulceata de fragi este cea mai apreciata dulceata datorit aromei delicate si a gustului deliciios. Pentru a surprinde din plin aroma fragilor este indicat ca fructele sa fie bine coapte.
Ingrediente
- 1 kg fragi
- 1 kg zahar
- 500 ml apa
- 1/2 lamaie
Instructiuni de preparare
- Se aleg fructe intregi, se curata de codite, se spala, lasandu-se in apa rece (se schimba dintr-un vas in altul de mai multe ori), se scurg in strecuratoare.
- Se leaga siropul pe foc pana sta bob legat pe farfurie. Se pun fructele, se lasa pe marginea plitei 10 minute, dupa care se pun pe foc potrivit sa fiarba cu feliute de lamaie. Cand fierberea devine forfotita, se face proba siropului. Se trage vasul de pe foc, se acopera cu prosop curat, umezit cu apa rece pentru 6-8 ore.
- Se pune dulceata in borcane, se eticheteaza si se capseaza, se pun in camara cu conserve. Este deosebit de buna si pretuita de cunoscatori.