- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Dulceata de pepene galben este o dulceata aromata si foarte indragita de copii. Este ideala atat la micul dejun, ca gustare dar e ideala si la prepararea prajiturilor si torturilor.
Ingrediente
- 1,250 kg miez de pepene galben taiat cuburi mici
- 1 kg zahar
- 500 ml apa
- zeama de lamaie
Instructiuni de preparare
- Se alege un pepene cu miezul tare, se taie in doua, se curata de seminte, apoi se taie felii. Se curata feliile de coaja, se taie miezul cuburi cu latura de 2-3 cm, care se strang in tifon si se introduc in apa care clocoteste. Se trage vasul de pe foc si se pastreaza pepenele in apa pana se inmoaie usor.
- Se introduce tifonul cu totul in vas cu apa rece, apoi se rastoarna pepenele in siropul legat pe foc tare. Se fierbe dulceata 15 minute, se stinge focul, se fierbe din nou peste 6-8 ore acelasi interval de 15 minute. Se adauga zeama de la 1/2 lamaie, se stinge focul si se reia fierberea peste 5-6 ore. in felul acesta fructele nu se farama prin fierbere indelungata. Se procedeaza ca la orice dulceata, numai ca aceasta se face in doua zile.