Dulceata de visine-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Aroma dulcetei de visine nu o inlocuieste nimic in zilele geroase de iarna, de aceea orice gospodina isi face din timp provizii.

Ingrediente

    • 1 kg de visine fara samburi
    • 1/2 baton de vanilie
    • 1 kg zahar
    • zeama de la o lamaie

Instructiuni de preparare

  1. Se scot samburii din visine, apoi se amesteca visinele cu zaharul, apoi se pun intr-o oala pentru dulceata pana a doua zi, ca visinele sa-si lase zeama.
  2. A doua zi se pune oala pe foc si se fierbe cu batonul de vanilie si zeama de la 1/2 lamaie pana cand se leaga siropul.
  3. Se pune dulceata rece in borcane, se acopera cu celofan si se leaga cu sfoara.

Recomandari

Conserve si Muraturi