- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pelteaua de gutui cu struguri se foloseste la decorarea torturilor si a prajiturilor, se poate pune in strat subtire pe fursecuri sau biscuiti, care apoi se lipesc, se poate servi in orez sau gris cu lapte, copiilor.
Ingrediente
- 2 kg struguri dulci
- 2-3 gutui mari
- 1 kg zahar
- apa
Instructiuni de preparare
- Se spala gutuile, se taie felii, care cuprind si miezul tare si semintele, se pun acoperite cu 2 cani de apa sa fiarba pe foc domol. Se spala strugurii, se zdrobesc cu mana, se strecoara mustul prin tifon. Se strecoara lichidul in care au fiert gutuile, se amesteca cu mustul si zaharul, se pune vasul pe foc si se fierbe la foc iute 30 de minute. Trebuie supravegheat pentru ca se umfla si se varsa din vas.
- Cand fierberea este poticnita, se incearca pelteaua: daca sta bobul intreg pe farfurie, se trage vasul de pe foc. Se lasa sa se raceasca 15 minute, se pune in borcane, care se eticheteaza dupa ce s-au capsat, si se pastreaza in camara.