Peltea de coacaze cu mere

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Peltea de coacaze cu mere este un preparat delicios foarte aromat. De obicei, pelteaua se foloseste in prepararea dulciurilor sau chiar pentru decorarea torturilor festive.

Ingrediente

    • 1 kg coacaze
    • 1 kg mere
    • 1 kg zahar
    • 500 ml apa

Instructiuni de preparare

  1. Se spala coacazele, se zdrobesc cu mana, se scurg prin sita. Se spala merele, se taie in patru fara sa se curete, se acopera cu apa, se fierb 30 de minute la foc moale. Se scurge lichidul, se amesteca peste sucul de coacaze, se masoara I litru de lichid si se pune cu 1 kg de zahar sa fiarba pe foc iute.
  2. Este gata cand face multe bule de aer si se gra­beste sa iasa din vas. Se trage de pe foc, se lasa sa se ra­ceasca 15 minute, se pune cald in borcane. Din pulpa fruc­telor (merele se trec prin sita) se face marmelada. Borca­nele se capseaza si se pastreaza la rece, fara a se steriliza.

Recomandari

Conserve si Muraturi