- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Peltea de coacaze cu mere este un preparat delicios foarte aromat. De obicei, pelteaua se foloseste in prepararea dulciurilor sau chiar pentru decorarea torturilor festive.
Ingrediente
- 1 kg coacaze
- 1 kg mere
- 1 kg zahar
- 500 ml apa
Instructiuni de preparare
- Se spala coacazele, se zdrobesc cu mana, se scurg prin sita. Se spala merele, se taie in patru fara sa se curete, se acopera cu apa, se fierb 30 de minute la foc moale. Se scurge lichidul, se amesteca peste sucul de coacaze, se masoara I litru de lichid si se pune cu 1 kg de zahar sa fiarba pe foc iute.
- Este gata cand face multe bule de aer si se grabeste sa iasa din vas. Se trage de pe foc, se lasa sa se raceasca 15 minute, se pune cald in borcane. Din pulpa fructelor (merele se trec prin sita) se face marmelada. Borcanele se capseaza si se pastreaza la rece, fara a se steriliza.