- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ggosarii in otet nu lipsesc niciodata din camara cu muraturi, ei fiind punctul forte al fiecarei gospodine. Gogosarii in otet innobileaza cu succes masa de Craciun, fiind mereu la mare cautare.
Ingrediente
- 3 kg ardei bine copti
- 4 morcovi mari
- 2 conopide
- frunze de telina
- 1 capatana de usturoi
- 1 l otet
- 2 l apa
- 4 linguri cu sare
- 8-70 linguri cu zahar
- piper boabe
- enibahar
- dafin
Instructiuni de preparare
- Se spala gogosarii, se taie codita, se impart in borcane de 3-5 1 astfel: pe fundul borcanului se pun frunze de telina cu tije cu tot, peste acestea se pun gogosarii, iar printre gogosari se pun felii de morcovi taiati in steluta, buchete de conopida, catei de usturoi curatati, piper boabe si o foaie de dafin.
- Pe foc se pregateste o solutie din otet si apa, sare si zahar care se clocoteste 1 minut si care apoi se toarna peste ardei. Se protejeaza borcanele asezandu-le pe tava aragazului sau avand la baza 2-3 cutite cu lama mai lunga.
- Cand lichidul a acoperit ardeii, se pun doua betisoare crucis deasupra lor, bine proptite in peretii borcanului. Se leaga borcanele, se pun in camara cand otetul s-a racit.