Pasta de ardei capia

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pasta de ardei capia poate fi consumata in orice sezon la preparate de paste, pizza sau alte mancaruri. Pasta de ardei capia pentru iarna are un gust dulceag si aromat

Ingrediente

    • 5 kg ardei capia rosii, proaspeti
    • 250 ml ulei
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se spala ardeii capia si se coc. Se curata de coaja si cotoare, apoi se trec prin masina de tocat carne, apoi se scurg putin de zeama pe care si-o lasa.
  2. Se incinge uleiul intr-o cratita, se pune pasta de ardei, sare dupa gust si se lasa pe foc pana cand scade zeama de tot.
  3. Se pune pasta fierbinte in borcane care se pun apoi i cuptorul incins dar cu flacara oprita si se lasa pana se racesc complet, abia apoi pot fi duse borcanele in camara.

VARIANTA 2

    INGREDIENTE:

  • 6 kg ardei capia
  • 1 pahar de mustar (5  linguri)
  • 500 ml ulei
  • 4 linguri miere de albine

    MOD DE PREPARARE:

  1. Se  coc ardeii, se curata de coaja si se cotoare, apoi se trec prin masina de tocat carne. Mustarul, mierea de albine si uleiul se pun intr-o cratita pe foc sio se lasa pana se dizolva bine, apoi se adauga pasta de ardei si se fierb toate pana scade toata zeama pe care si-o lasa.
  2. Se pune pasta fierbinte in borcane calde, se acopera cu ceolofan, se leaga bine si se introduc borcanele in cuptorul incins, dar cu flacara oprita si se lasa pana se racesc complet, apoi borcanele pot fi duse in camara.

Recomandari

Conserve si Muraturi