- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Varza rosie murata in otet este un preparat care nu trebuie sa lipseasca din camara de toamna a niciunei gospodine. Varza crocanta si acrisoara este potrivita ca garnitura pentru fripturi si piureuri de legume.
Ingrediente
- 2 kg varza rosie
- 2 linguri zahar
- 2 boabe ienibahar
- 1 foaie de dafin
- 3 linguri sare
- 2 boabe piper negru
- 2 cuisoare
- 1 borcan de 3 litri
- 1 litru otet
- 250 ml ulei
Instructiuni de preparare
- Se curata varza i se toaca subtire. Se sareaza, se amesteca si se lasa 2-3 ore.
- Se spala borcanul, se pun condimentele pe fundul borcanului, se asaza varza si se indeasa bine.
- Se fierbe otetul cu zahar si se lasa sa se raceasca, apoi se toarna in borcan, peste varza. Se pune deasupra un strat gros de un deget de ulei, se leaga borcanul cu celofan si se pune in camara.