Marmelada de dovleac

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Marmelada de dovleac are o textura fina si un gust foarte delicat datorita aromei intense a dovleacului. Este o marmelada delicioasa care surprinde din plin aroma dovleacului.

Ingrediente

    • 1 kg dovleac fara coaja, seminte si nervuri
    • 1 kg zahar tos
    • 2 plicuri cu zahar vanilinat

Instructiuni de preparare

  1. Se curata dovleacul, se taie felii potrivit de mari, se asaza in vas smaltuit cu apa cat sa-l acopere si se lasa sa fiarba la foc domol pana cand se terciuieste.
  2. Se adauga zaharul tos si pe cel vanilinat si se lasa sa fiarba pana cand marmelada este compacta si se tine de lingura. Se lasa marmelada sa se raceasca, se pune in borcane calde, se tin borcanele in patura pana cand se racesc.

Recomandari

Conserve si Muraturi