Marmelada de fructe si legume

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Marmelada de fructe si legume este o combinatie reusita din amestecul unor fructe aromate cu legume zemoase. rezultatul este spectaculos datorita gustului delicios ai a aromei fine.

Ingrediente

    • 1 kg prune fara samburi
    • 1 kg dovleac fara coaja si seminte
    • 1 kg rosii
    • 1 kg mere
    • 1 kg pere
    • 2 kg zahar

Instructiuni de preparare

  1. Se spala fructele, se curata de seminte si samburi, se curata legumele si se taie felii, se asaza toate intr-un vas mare, acoperite cu apa calduta si se fierb la foc moale pana cand se terciuiesc.
  2. Se lasa sa se raceasca, se trec prin sita sau prin ciur, se pune pasta obtinuta in zeama in care au fiert si se tine vasul pe foc domol 1 ora, dupa care se pune 1/2 din cantitatea de zahar.
  3. Restul de zahar se adauga cand marmelada este bine fiarta si se tine de lopatica de lemn cu care s-a amestecat in vas. Se lasa sa se raceasca si trece marmelada in borcane incalzite in cuptor.

Recomandari

Conserve si Muraturi