- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Marmelada de fructe si legume este o combinatie reusita din amestecul unor fructe aromate cu legume zemoase. rezultatul este spectaculos datorita gustului delicios ai a aromei fine.
Ingrediente
- 1 kg prune fara samburi
- 1 kg dovleac fara coaja si seminte
- 1 kg rosii
- 1 kg mere
- 1 kg pere
- 2 kg zahar
Instructiuni de preparare
- Se spala fructele, se curata de seminte si samburi, se curata legumele si se taie felii, se asaza toate intr-un vas mare, acoperite cu apa calduta si se fierb la foc moale pana cand se terciuiesc.
- Se lasa sa se raceasca, se trec prin sita sau prin ciur, se pune pasta obtinuta in zeama in care au fiert si se tine vasul pe foc domol 1 ora, dupa care se pune 1/2 din cantitatea de zahar.
- Restul de zahar se adauga cand marmelada este bine fiarta si se tine de lopatica de lemn cu care s-a amestecat in vas. Se lasa sa se raceasca si trece marmelada in borcane incalzite in cuptor.