- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Marmelada de prune decojite este o marmeÂlada fina, care se foloseste ca umplutura pentru fursecuri sau torturi din biscuiti sau piscoturi.
Ingrediente
- 4 kg prune
- 500 gr zahar
- 20 nuci
- vanilie
Instructiuni de preparare
- Se aleg prune foarte coapte, din soiurile dulci sau prune brumarii. Se spala, se decojesc si se rup in doua,apoi se pun intr-o cratita cu fundul dublu sa fiarba la foc viu. Cand amestecul incepe sa forfoteasca, se gusta daca este destul de dulce. Se adauga zahar, se pun cateva nuci tocate si se parfumeaza cu vanilie.
- Cand este gata, se toarna marmelada fierbinte in borcane calde, care se leaga cu celofan si se invelesc in paturi pentru doua zile. Se eticheteaza si se pun in camara la loc uscat.