Marmelada de zmeura

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Marmelada de zmeura este gustoasa si foarte fina. Se poate consuma ca atare sau se poate folsi la preparatea umpluturilor pentru diferite tarte sau prajituri.

Ingrediente

    • 2 kg zmeura
    • 1 kg zahar
    • apa

Instructiuni de preparare

  1. Se curata fructele de codite, se spala in doua-trei ape reci si se scurg. Se pun in vas smaltuit, acoperite cu o cana ele apa rece, se fierb la foc domol pana se obtine o pasta groasa.
  2.  Se lasa sa se raceasca si se trece pasta prin sita ca sa avem numai pulpa fructului, fara seminte. Se amesteca doar cu o cana de zahar, se fierbe in continuare ca toate celelalte marmelade. Restul de zahar se pune cand marme­lada se tine de lingura, altfel se pierde din gust si calitate, prin fierbere indelungata. in plus, un produs foarte dulce se lipeste mai repede de vas decat unul fara zahar prea mult.

Recomandari

Conserve si Muraturi