- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Morcovii murati sunt ideali pentru salatele de legume, pentru mancarurile pe baza de morcovi cu mazare sau se pot servi drept garnitura.
Ingrediente
- 1 litru otet de vin alb
- 2 kg morcovi
- 600 ml ulei de masline
- 3 lingurite sare fina
- 4 lingurite zahar
Instructiuni de preparare
- Morcovii proaspeti si fara pete se spala, se curata de coaja, apoi se taie in fasii lungi de 5 cm.
- Intr-o craticioara se pun la fiert otetul, uleiul de masline, sare si zahar, pana incepe sa dea in clocot. Dupa ce au fiert cateva clocote se adauga morcovii, care se tin in lichidul clocotind timp de 2 minute ( morcovii trebuie sa ramana crocanti).
- Dupa ce morcovii s-au oparit putin se pun intr-o sita si se lasa sa se scurga de lichid si sa se raceasca.
- Cand morcovii sunt reci se asaza in borcane, lasand spatiu liber 2 cm in partea de sus, peste care se toarna lichidul caldut.
- Se inchid borcanele cu capac, se sterilizeaza apoi se pastreaza in loc racoros, avand grije ca din mmetul conservarii si pana in momentul prepararii sa treaca cel putin 40 de zile, timp necesar pentru marinarea morcovilor.