Peltea de caise

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pelteaua de caise este mai aromata si mai fina, daca caisele sunt foarte coapte si moi.

Ingrediente

    • 2 kg caise foarte coapte
    • 1 kg zahar tos alb
    • zeama de la 1 lamaie
    • 320 ml suc de mere

Instructiuni de preparare

  1. Caisele spalate se desfac in doua si se extrage samburele, apoi se pun la fiert 15 minute impreuna cu sucul de mere.
  2. Intr-o strecuratoare fina se asaza o bucata curata de tifon si se toarna amestecul fiert de caise si suc. Se strange cu tifonul pentru a obtine cat mai mult suc.
  3. Apoi, sucul obtinut se cantareste si se pune la fiert cu aceeasi cantitate de zahar si sucul unei lamai.
  4. Se fierb 20 de minute, amestecand continuu. Se pune calda in borcane, care se astupa si se lasa intoarse pe capac sa se raceasca.

Recomandari

Conserve si Muraturi