- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pelteaua de caise este mai aromata si mai fina, daca caisele sunt foarte coapte si moi.
Ingrediente
- 2 kg caise foarte coapte
- 1 kg zahar tos alb
- zeama de la 1 lamaie
- 320 ml suc de mere
Instructiuni de preparare
- Caisele spalate se desfac in doua si se extrage samburele, apoi se pun la fiert 15 minute impreuna cu sucul de mere.
- Intr-o strecuratoare fina se asaza o bucata curata de tifon si se toarna amestecul fiert de caise si suc. Se strange cu tifonul pentru a obtine cat mai mult suc.
- Apoi, sucul obtinut se cantareste si se pune la fiert cu aceeasi cantitate de zahar si sucul unei lamai.
- Se fierb 20 de minute, amestecand continuu. Se pune calda in borcane, care se astupa si se lasa intoarse pe capac sa se raceasca.