- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata de pastai la borcan este delicioasa in toiul iernii cand nu se gasesc multe legume proaspete, iar noi dorim totusi sa consumam alimente sanatoase...
Ingrediente
- 1 kg fasole verde
- 100 ml ulei
- 3 cepe
- 5 linguri bulion
- 150 ml otet
- 1 lingurita de boia( dulce sau iute- dupa preferinte)
- sare
Instructiuni de preparare
- Fasolea se curata de capete si se pune la fiert 20 de minute in apa clocotita sarata. Dupa cele 20 de minute se scurge, se lasa in sita sa se raceasca, apoi se taie si se indeasa in borcane.
- Din ulei, bulion ceapa marunt taiata si boia se face un sos, care apoi se toarna in borcane, peste pastai.
- Se pun capacele la borcane care se fierb apoi 20 de minute intr-o oala mare cu ziare intre ele si pe fundul cratitei, pline cu apa. Se opreste focul si se lasa sa se racaesca complet, dupa care se scot si se depoziteaza in loc racoros si intunecat.