- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sosul de fructe este un sos aromat care se poate folosi atat la peste cat si la carnea rasol sau de ce nu pentru a improspata aroma legumelor natur.
Ingrediente
- 10-12 prune bine coapte
- 2 struguri parfumati
- 2 piersici
- 200 ml vin alb
- 1 strugure de agurida
- piper boabe, sare, 2 linguri cu zahar
- 1 crenguta de busuioc sau menta
Instructiuni de preparare
- Se spala fructele, se inlatura samburii, se taie felii si se asaza in straturi intr-un vas smaltuit. Se acopera cu zahar, se lasa 1 ora cu vasul acoperit, apoi se pune vasul pe foc moale.
- Cand zaharul s-a topit, se acopera fructele cu vin alb, se sareaza usor, se parfumeaza cu menta sau busuioc. Se strivesc boabele de agurida, se strecoara pestefructe, se continua fierberea pana cand fructele isi pierd forma. Sosul se strecoara si se foloseste langa peste fiert, carne rasol (de orice fel) sau legume fierte. Se poate pastra in borcane inchise peste iarna.