- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sos de legume pentru ciorbe si mancaruri este delicios in prepararea cirbelor in sezonul de iarna datorita faptului ca contine multe vitamine din legumle folosite.
Ingrediente
- 1 kg morcovi
- 2 kg rosii
- 2 teline cu frunze
- 4 gogosari
- 1 conopida
- usturoi
- 5 linguri cu sare
- patrunjel cu frunze
Instructiuni de preparare
- Se curata legumele, se spala, se taie felii, se trec prin masina de tocat Rosiile se curata in prealabil de coaja. Se obtine o pasta omogena care se sareaza (1 lingura de sare la 1 kg pulpa de legume). Frunzele de telina si patrunjel se toaca marunt si se amesteca peste sosul de legume.
- Se pune in borcane, se acopera cu ulei fierbinte, se capseaza. Este mai eficienta, pentru conservare, pulberea de aspirina presarata peste legume.