Sos de legume pentru ciorbe si mancaruri

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sos de legume pentru ciorbe si mancaruri este delicios in prepararea cirbelor in sezonul de iarna datorita faptului ca contine multe vitamine din legumle folosite.

Ingrediente

    • 1 kg morcovi
    • 2 kg rosii
    • 2 teline cu frunze
    • 4 gogosari
    • 1 conopida
    • usturoi
    • 5 linguri cu sare
    • patrunjel cu frunze

Instructiuni de preparare

  1. Se curata legumele, se spala, se taie felii, se trec prin masina de tocat Rosiile se curata in prealabil de coaja. Se obtine o pasta omogena care se sareaza (1 lingura de sare la 1 kg pulpa de legume). Frunzele de telina si patrunjel se toaca marunt si se amesteca peste sosul de legume.
  2. Se pune in borcane, se acopera cu ulei fierbinte, se capseaza. Este mai eficienta, pentru conservare, pulberea de aspirina presarata peste legume.

Recomandari

Conserve si Muraturi