Sos picant pentru iarna

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sosul picant pentru iarna nu trebuie sa lipseasca din nici o camara , mai ales ca este delicios alatrui de fripturi, pe masa de Craciun.

Ingrediente

    CANTITATE PENTRU 8-9 BORCANE DE 400 GR

    • 6 kg rosii
    • 500 gr ardei iute
    • 1 caoatana de usturoi
    • 1,5 kg ardei kapia
    • 3 kg ceapa
    • 500 ml ulei
    • 8 linguri zahar
    • piper boabe
    • 3 linguri sare
    • foi de dafin
    • 1-2 crengute de cimbru

Instructiuni de preparare

  1. Rosiile spala-le apoi trece-le prin maisna de facut suc.Adauga sarea si zaharul, 3-4 frunze de dafin, cimbrul si piperul.Amesteca si lasa deoparte pana pregatesti restul ingredientelor.
  2. Curata ceapa si da-o prin masina de tocat, apoi ardeii curatatida-i tot prin masina de tocat. Pune uleiul la incins intr-o cratita si adauga ceapa si unsturoiul feliat.
  3. Cand ceapa a devenit sticloasa,adauga ardeii si sucul de rosii.Fierbe la foc mic pana cand sosul capata o consistenta mai groasa. Scoate frunzele de dafin si crengutele de cimbru si toarna sosul in borcane, pe care acopera-le cu paturi groase si lasa-le sa se raceasca.

Recomandari

Conserve si Muraturi