- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Usturoiul marinat este un preparat delicios, care este mult mai bun dact usturoiul proaspat deoarece este mult mai usor de digerat si mult mai aromat.
Ingrediente
- 350 ml otet de vin alb
- 4 capatani de usturoi
- 3 frunze de dafin
- 3 cuisoare
- 3 fructe de ienupar
- 15 boabe de piper
- 1 lingurita de sare
- 350 ml vin alb sec
- 1 lingurita de zahar
Instructiuni de preparare
- Usturoiul se curata, iar intr-o cratita se pun otetul si vinul, impreuna cu frunzele de dafin, cuisoarele, ienuparul, boabele de piper si sare, si se lasa sa fiarba.
- Dupa ce amestecul a dat in 2-3 clocote se pun cateii de usturoi, lasand sa fiarba impreuna timp de 1 minut.
- Se iau 3 borcane de cate 150 ml, in care se pun catei de usturoi, se adauga lichid cat sa acopere usturoiul, apoi se pune capacul, se baga apoi in cuptorul incin pentru 30 de minute, apoi se tin la rece .
- Usturoiul marinat se poate consuma cam la o luna din momentul in care a fost conservat.