Batonete cu ciocolata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Batonetele cu ciocolata trebuie sa le incercati pentru ca sunt delicioase, iar copiii le adora.

Ingrediente

    • 200 gr faina
    • 2 lingurite praf de copt
    • 100 rg zahar
    • 1 ou
    • 1 albus
    • 100 gr unt
    • 75 gr migdale taiate fin
    • 3 linguri  jeleu de zmeura
    • 100 gr ciocolata de menaj
    • 1 lingurita unt
    • vanilie

Instructiuni de preparare

  1. Se amesteca jumatate din cantitatea de faina cu praful de copt dizolvat cu putina apa. Se face o adancitura in mijloc si se pun inauntru galbenusul si albusul. Se adauga in faina untul taiat bucatele, se amesteca si apoi se pune restul de faina si se amesteca din nou. Aluatul se aduna sub forma de minge si se lasa 1 ora sa se odihneasca.
  2. Se intinde pe planseta o foaie de 3 mm de aluat, din care se taie fasii de 2x6 cm. Aceste fasii se pun in tava tapetata, se ung cu albus batut spuma si se presara cu migdale taiate. Se coc in cuptorul cald, la foc moderat, timp de 10 minute.
  3. Batoanele se scot din cuptor si, reci, se ung pe dos cu jeleul de zmeura, apoi se unesc doua cate doua. Se topeste ciocolata cu untul in bain-marie, se amesteca si se inmoaie in ea capetele batoanelor. Se usuca batoanele pe un gratar.

Recomandari

Deserturi