- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Jeleul de piersici trebuie sa il incercati pentru ca este gustos, aromat si foarte racoritor.
Ingrediente
- 200 gr zahar
- 200 ml apa
- 500 gr piersici coapte
- 6 foi de gelatina
- 200 gr migdale taiate fin
Instructiuni de preparare
- Se face, intr-o craticioara, din zahar si apa, un sirop potrivit de legat.
- Piersicile zdrobite se pun intr-o cratita, pe foc, se amesteca bine si se dau cateva clocote pana se obtine un piure care se stoarce in tifon, pentru a obtine un pahar de suc.
- Se inmoaie gelatina in 2 linguri de apa rece si apoi se dizolva in siropul cald. Se amesteca siropul cu sucul de piersici si se pune intr-un castron umezit jumatate din cantitatea de jeleu.
- Se da la rece si, cand jeleul s-a inchegat, se presara cu migdale, se toarna deasupra restul de compozitie, iar castronul se pune din nou in frigider. Inainte de a servi, se inmoaie castronul in apa calda si se rastoarna jeleul pe un platou.