Jeleu de mere

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Jeleul de mere este foarte aromat si rafinat, el fiind folosit mai ales la decorarea deserturilor de patiserie.

Ingrediente

    • 1 kg mere verzi
    • 350 gr zahar
    • zeama de la 1 lamaie
    • 6 foi de gelatina
    • coaja confiata de portocale
    • 500 ml vin alb
    • 200 ml apa

Instructiuni de preparare

  1. Merele se spala si se curata, dupa care se taie in patru si se stropesc cu zeama de lamaie. Se fierb intr-o cratita apa cu vinul si zaharul pana se leaga putin siropul. 
  2. Merele se pun in siropul oparit si se fierb pana se zdrobesc, iar in cratita ramane o cantitate de 500 ml de lichid. Se strecoara siropul prin tifon. 
  3. Gelatina se dizolva in putina apa rece si se amesteca cu siropul. Se dau cateva clocote, pana se topeste gelatina. Se ia cratita de pe foc si se amesteca in sirop coaja confiata de portocala, taiata marunt. 
  4. Jeleul se pune intr-un castron umed si se da la rece. inainte de a servi, se sterge castronul cu o carpa inmuiata in apa fierbinte si se rastoarna jeleul pe un platou.

Recomandari

Deserturi