- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Jeleul de lamaie este un desert aromat si acrisor, pe care il puteti servi ca aperitiv inainte de mesele copioase.
Ingrediente
- 500 ml apa
- 250 gr zahar cubic
- 8 foi de gelatina
- 4 lamai
Instructiuni de preparare
- Se freaca zaharul cu coaja de lamaie pana cand aceasta din urma se albeste.
- Se fierbe apa intr-un vas in care se pun bucatile de zahar (daca se foloseste zahar tos, se rade coaja unei jumatati de lamaie). Dupa ce s-a dizolvat zaharul si apa clocoteste din nou, se adauga foile de gelatina, inmuiate inainte in 2 linguri de apa rece. Daca siropul este tulbure, se pune in el un albus batut, care coaguleaza impuritatile si se mai da un clocot. Se strecoara, se lasa putin sa se raceasca si se adauga zeama de la cele 4 lamai.
- Se toarna jeleul intr-un castron ud si se pune in frigider ca sa se inchege. inainte de a servi, se introduce scurt castronul in apa fierbinte si se rastoarna produsul pe o farfurie.