- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Bavareza de iaurt cu sos de capsuni este un desert racoritor de vara, pe placul tuturor.Este genul de desert care cucereste pe toata lumea indiferent de ocazie.
Ingrediente
PENTRU BAVAREAZA:
- 250 gr iaurt integral
- 250 ml frisca lichida
- 250 ml lapte integral
- 3 foi de gelatina
- 1 lingura de zahar
PENTRU SOS:
- 100 gr zahar
- 300 gr capsuni
PENTRU DECOR:
- frunze de menta proaspata
- capsuni
Instructiuni de preparare
- Pune gelatina la inmuiat in apa rece si las-o cateva minute.
- Toarna laptele si zaharul intr-o cratita si pune-le la fiert, amestecand din cand in cand. Cand incepe sa clocoteasca, adauga gelatina stoarsa bine si dizolv-o in lapte, apoi lasa amestecul sa se raceasca.
- Incorporeaza iaurtul in amestecul racit si frisca lichida batuta tare, amestecand de jos in sus pentru a nu se lasa. Toarna compozitia intr-o forma de chec sau in forme mai mici, pentru portii individuale, si pune sa se raceasca in frigider, cel putin o ora.
- Spala capsunile si curata-le de codite.taie-le bucatele, pune-le zahar si mixeaza-le in blender pana obtii un sos dens si omogen.
- rastoarna bavareza pe planseta si taie-o felii de 0,5 cm. Aranjaza-le pe farfurii si serveste-le cu sos de capsuni. Decoreaza cu capsuni proaspete si cateva frunze de menta proaspata.