Crema catalana

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Crema catalana trebuie sa o preparati pentru ca este foarte aromata, gustoasa, iar copii o indragesc foarte mult.

Ingrediente

    • 500 ml smantana
    • 1 lingura vin dulce
    • 4 galbenusuri
    • 1 lingurita esenta de vanilie
    • 1 lingurita pudra scortisoara
    • 50 gr zahar
    • coaja rasa de la o portocala

Instructiuni de preparare

  1. Se pune la incalzit smantana cu vanilia, scortisoara si coaja de portocala. Galbenusurile se freaca bine cu zaharul pana se albesc, apoi se adauga vinul.
  2. Se toarna o treime din smantana incalzita peste galbenusuri, amestecand continuu cu un tel, apoi se toarna si cealalata parte, amestecand incet pentru a omogeniza. Se strecoara compozitia, apoi se pune in forme.
  3. Se asaza formele pe tava de la cuptor, se toarna apa fierbinte printre ele pentru a se coace mai repede si se dau la cuptor. Se coc 35 minute lafoc moderat-mic, apoi se racesc cateva ore. La servire se presara zahar, apoi se flambeaza cu alcool pentru a crea o crusta de caramel deasupra cremei.

Recomandari

Deserturi